Nagrody w Olsztynie w 2024 roku

Nagroda im. Prof. Henryka Struszczyka, za oryginalne autorskie osiągnięcia w badaniach w dziedzinie chityny i jej pochodnych w roku 2024 przyznana została Panu dr. inż. DAWIDOWI KASPRZAKOWI z Wydziału Technologii Chemicznej Politechniki Poznańskiej.

Laureaci nagród za referaty:

I nagroda
Maria Stasińska-Jakubas, Katarzyna Rubinowska, Barbara Hawrylak-Nowak
DIFFERENTIATED METABOLIC RESPONSE OF ST. JOHN’S WORT AND LEMON BALM TO THE FOLIAR APPLICATION OF CHITOSAN

II nagroda
Małgorzata Gnus
EXTERNAL MAGNETIC FIELD – EFFECT ON SEPARATION PROPERTIES OF CHITOSAN MEMBRANES CONTAINING MAGNETIC PARTICLES – COMPARISON OF ETHANOL DEHYDRATION PROCESS BY PERVAPORATION AND VAPOUR PERMEATION METHOD

III nagroda
Magdalena Gierszewska, Ewa Olewnik-Kruszkowska, Ewelina Jakubowska, Aleksandra Szydłowska-Czerniak
CHITOSAN IN FOOD PACKAGING APPLICATIONS – PACKAGE FORMATION AND EXTENDING OF FOOD SHELF-LIFE

Wyróżnienie
Anna Rył, Piotr Owczarz
INFLUENCE OF INJECTION APPLICATION ON THE BULK AND LOCAL MECHANICAL PROPERTIES OF CHITOSAN HYDROGELS

Luminita Marin, Alexandru Anisiei, Daniela Ailincai, Sandu Cibotaru BIOABSORBABLE WOUND DRESSINGS BASED ON CHITOSAN NANOFIBERS: DESIGN, PHYSICO-CHEMICAL INVESTIGATION AND WOUND HEALING PERFORMANCE

Laureaci nagród za plakaty:

I nagroda
Monika Owczarek, Maria Wiśniewska-Wrona, Wiesław Adamiec, Piotr Cichacz, Katarzyna Bartosik, Alicja Buczek
PREPARATION IN FORM EMULSION BASED ON NATURAL POLYMERS WITH THE ADDITION OF ESSENTIAL OILS REPELLANT TO TICKS

II nagroda
Piotr Drożdżyński, Katarzyna Struszczyk-Świta, Klaudia Piekarska, Olga Marchut-Mikołajczyk
BIOPREPARATIONS BASED ON CHITOSAN AND BIOSURFACTANTS AS A PLANT GROWTH STIMULANT

III nagroda
Jacek Nowaczyk, Aneta Jastrzębska
EDIBLE MEAT PACKAGING BASED ON CHITOSAN

Wyróżnienie
Urszula Filipkowska, Tomasz Jóźwiak, Malwina Nierobisz
EFFICIENCY OF THE REACTIVE BLACK 5 DYE REMOVAL IN AN AIR-LIFT REACTOR AND IN A COLUMN REACTOR

 

pl_PLPolish